Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Részt vettünk a LADIK MÉDIAVETÉLKEDŐN


2008. április 19.

Idén második alkalommal került sor a LADIK – LAPOT A DIÁKOKNAK médivetélkedőre az Inform Média Kiadóvállalat és a Bihari Napló szervezésében. Lelkes hetedikesek – Ábrahám Csongor, Buhászi Henrietta, Nógrádi Tünde, Tóth Ines – képviselték az iskolát és Nagyváradot is a megyei fordulóban, hiszen a többi hét döntős csapat vidékről érkezett.
A versenyzőknek elméleti és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk, amelyek mindegyike leleményességet, ötletességet igényelt, jártasságot a fogalmazásban, helyesírásban: néma sajtótájékoztató alapján tudósítást írtak, képek alá szellemes szövegeket fogalmaztak, a zsűritagokról készült képeket rakták ki puzzle formájában, olvasói levelet írtak, korretúráztak, interjút készítettek egy fontos beosztásban lévő személlyel, egy újságoldal címeit költötték bele ismert magyar népdal szövegébe, s végül egyik társukat csomagolták újságpapírba.
Az adysok – bár emberhátrányban voltak, hiszen egyik társuk nem tudott megjelenni a versenyen -, derekasan állták a sarat, s dobogós helyezést nem értek el ugyan, de jókedvük töretlen maradt, és megígérték, hogy jövőre újra Ladikba szállnak.

Részt vettünk a LADIK MÉDIAVETÉLKEDŐN
Részt vettünk a LADIK MÉDIAVETÉLKEDŐN
Részt vettünk a LADIK MÉDIAVETÉLKEDŐN
Részt vettünk a LADIK MÉDIAVETÉLKEDŐN

 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional