Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Három csodálatos nap története.Az Ady Endre Líceum négyfős csapata 2007. április 6-8 között történelemversenyen vett rés


2007. április 06.

Április 6-án reggel útnak indult egy négyfős csapat (Bereczki Evelyn, Bereczki Gréta, Erdős Orsolya, Retek Orsolya, mindannyian IX.D-sek) kísérő és egyben felkészítő tanárával, Fleisz Judit tanárnővel Budapest felé, a Kós Károly kollégiumban megtartandó történelemversenyre.
A sűrű programokkal átszőtt három nap középpontjában természetesen maga a verseny állt, melynek témája ezúttal Luxemburgi Zsigmond német-római császár uralkodása volt. A verseny 10 fordulóján keresztül a résztvevők a legváltozatosabb feladatokkal találkozhattak. A térkép értelmezése, a hamis állítások kijavítása, a mondatok kiegészítése nagy kihívást jelentettek, ám az adysok büszkén elmondhatják, hogy megbirkóztak velük.
A szervezők gondoskodtak a középkori hangulatról is, hiszen a fogadó diákok a jeles történelmi időszakra jellemző ruhát öltöttek, a terem átváltozott középkori várrá, és különböző finomságokat szolgáltak fel a verseny elején megkapott pénzecskékért cserébe. Ezen finomságok nevei is rendkívül ötletesek voltak: lepény nyalival, királyi nedű, valamint édes víz .
A versenyt követően a négytagú zsűri minden csapatnak egy-egy oklevéllel köszönte meg részvételét, az első három helyezett pedig pénzjutalomban is részesült.
A versenyt megelőzően és azt követően városnézésre is volt alkalom, melynek során a versenyzők megcsodálhatták Budapest legszebb és legnevezetesebb helyeit, műemlékeit.
Iskolánk csapata, habár nem győztesként, de tapasztalatok és új ismeretek birokában vett búcsút a páratlan szépségű várostól, a kollégium nagy épületétől, a kedves vendéglátóktól, a hazafelé tartó úton pedig, visszaemlékezve a kellemesen eltöltött három napra, egyöntetűen eldöntötte, hogy jövőre, immár egy másik tananyagból felkészülten, újra ellátogat arra a helyre, ahová visszahúz a szíve.
 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional