Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Életemmel védem az életet


2016. május 12. - 2016. május 24.

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum első alkalommal vett részt az Oktatási- és a Belügyminisztérium által megrendezett Életemmel védem az életet elnevezésű polgári védelmi megmérettetésen. Iskolánkat két csapat képviselte: a VII. B osztály, akik negyedik helyezést értek el, és a X. D osztály, akik megyei elsők lettek. A diákoknak a verseny első fordulójában elméleti kérdésekre kellett válaszolniuk a polgárőrség feladataival kapcsolatosan (katasztrófahelyzetek, riasztás, menekülési útvonalak). A második fordulóban egy beteget kellett hordágyon szabályszerűen szállítani a szigorú elvárásoknak megfelelően. Az utolsó próbán a kommunikációs és tájékozódási képességeiket tették próbára: egy akadálypályán kellett áthaladni gázálarcban és bekötött szemmel úgy, hogy közben a csapat 50 méterről egy adóvevőn keresztül irányította a játékost.
Az iskolát Giczei Róbert, Juhász Dávid, Oláh Bertalan, Sebestyén Dávid, Szabó Edmond, Szabó Ádám, Szabó Benjámin és Szász Csongor képviselték. A csapatokat Ambrus L. Attila tanár irányította.
Iskolánk csapata számára rendkívül hasznosnak bizonyult ez a verseny, mivel rengeteg új elméleti és gyakorlati tapasztalathoz jutottak a diákok az elsősegélynyújtással és a katasztrófák áldozatainak kimenekítésével kapcsolatban. Jövőre újra részt veszünk ezen a rendkívül izgalmas, jó hangulatú és hasznos versenyen!
 
(c) 2019 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional