Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Tájfutó-bajnokság, Ploiesti


2012. szeptember 08.

Szeptember 8-án Magyarország Rövidtávú Országos Bajnokságán vettünk részt, melyet a zánkai Új Nemzedék Központban (az egykori úttörővárosban) rendeztek meg. A terület nagysága megengedte, hogy a selejtező és a döntő teljesen különböző területen legyen. A délelőtti selejtező pályái változatos részeken haladtak, a gazdag növényzetű nyílt területtől az egészen egyszerű közlekedési parkig minden előfordult. A fináléban egy borókás-bokros rész jelentett változatosságot a különféle méretű és alakú üdülőházak mellett.A délelőtti selejtezőn és délutáni döntőn több mint 1000 sportoló indult. Csapatunk tagjai a következő eredményeket érték el: F14 kategóriában (81 résztvevő) Divin Péter 5., Dézsi Tamás 47., F16 kategóriában (50 résztvevő) Balog Dávid 39., Ferenczi Márk 49., míg a felnőtt korosztályokban: N20 kategóriában (13 résztvevő) Csíki Katalin 9., F21 kategóriában (67 résztvevő) Ababi Balázs 49., F40 kategóriában (46 résztvevő) Divin György 19., Nyílt kategóriában (65 résztvevő) Dézsi László 31. lettMásnap, szeptember 9-én, Magyarország Pontbegyűjtő Országos Csapatbajnokságán vettünk részt. Ezt a versenyt a Zánkához közeli Uzsa helység melletti Kecskevár nevű területen rendezték meg. Ezen a versenyen több mint 300 csapat vett részt. Egyesületünk N20 kategóriájú csapata, amelyiknek Csíki Katalin is tagja volt, győzelmet aratott, míg az F16 kategóriában a Balog Dávid - Dézsi Tamás - Ferenczi Márk összeállítású csapat a 8. helyen végzett.A beszámolót Divin Péter írta


2012. aug.30-szept.2 között zajlott az ifi és felnőtt Tájfutó Országos Bajnokság Jászvásáron (Iasiban) és környékén. A versenyen kb. 250 sportoló indult, köztük a Nagyváradi Ady Líceum sportolói is.A megmérettetés négy napján sprintben, középtávon, normáltávon és váltóversenyen mérték össze a tudásukat a versenyzők.Elsõ nap a város egyik parkjában rendezték meg a sprintversenyt, második nap a középtávot, harmadik nap pedig a normáltávot bonyolították le a Jászvárostól nem messze levő erdőkben, majd negyedik nap a váltót rendezték meg ugyancsak ezen kornyéken.
A sprintversenyen Székely Norbert ért el jó eredményt, 4.helyezett lett. További eredmények:*M14* Divin Péter 6.hely, Dézsi Tamás 7.hely. ,*M18* Balog Dávid 9 hely, Tarr Zsombor 12 hely ,Takács Gergő 16 hely.A középtáv és normáltáv versenyeken Divin Péter győzött, míg Dézsi Tamás 4., Székely Norbert pedig 5. lett.A váltóbajnokságon a nagyváradi *M14-es* váltó (Székely Norbert, Dézsi Tamás, Divin Péter) szoros küzdelemben 1 másodperccel maga mögé utasította a marosvásárhelyi váltó csapatot, így megszerezték az Országos Bajnoki címet a váltóban, továbbá 4. helyet szerzett a Tarr Zsombor,Takács Gergő és Balog Dávid alkotta *M18-as* váltó.A beszámolót Dézsi Tamás írta


Szeptember 5- 9 között került megrendezésre a Délkelet-európai tájfutó-bajnokság (SEEOC) Burszában (Törökország). Első nap a bemelegítő futások voltak, ezeken nem volt kötelező részt venni. Második nap volt a városi, vagy sprintverseny, harmadik nap a hosszútáv, negyedik nap a középtáv, és utolsó nap a váltó.


A délkelet- európai országok, Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Albánia, Macedónia, Bulgária, Görögország, Törökország, Ciprus, Izrael, Ukrajna, Moldova és Románia tájfutó válogatottjai versenyeztek. A román válogatott a férfi 16, 18, 20, 21(elit), és lány 16,18,20,21 kategóriákban versenyzett.


Én a férfi 18-as kategóriában futottam.


Az öt napos versenyen elég változatosan teljesítettem. Az első három nap nem sikerült olyan jól, hogy én kerüljek be a fiú 18-as (három tagú) váltóba, így utolsó nap egyénileg futottam a SEEOC kísérő versenyén, a Bursa Openen, ahol sikerült első helyet szereznem, így összesítésben második helyen zártam, és ezüstérmet kaptam.


A beszámolót: Takács Gergő írta
Tájfutó-bajnokság, PloiestiTájfutó-bajnokság, Ploiesti

 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional