Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Sikeres szereplés a Szalontán megrendezett Nemzetközi Természettudományos Diákkonferencián


2010. május 09.



Nyolc adys diák és négy tanár vett részt a 2010. május 8- án megrendezett nemzetközi Diákkonferencián Nagyszalontán, ahol a versenyzők több szekcióban mérhették össze tudásukat, illetve mutathatták be önállóan elkészített dolgozatukat matematika, informatika, fizika, kémia és biológia témakörökben.
A konferencia célja az egyéni kibontakozás lehetőségének megteremtése, a természettudományoknak a diákok körében történő népszerűsítése és a diákok önálló, tudományos tevékenységének fejlesztése volt.
A diákkonferencián való részvétel feltétele az volt, hogy a dolgozat olyan eredményeket tartalmazzon, melyeket a diák maga, kísérletezés útján ért el, és hogy a dolgozathoz kísérlet vagy számítógépes modellezés is kapcsolódjon. Valamennyi szekcióban szaktanárokból álló zsűri értékelte a pályaműveket. A résztvevők 10 percben mutatták be eredményeiket, majd 5 perces megbeszélés és a zsűri vagy a nézők által feltett kérdések megválaszolása következett.
A versenyzők négy országból érkeztek: Romániából, Magyarországról, Moldáviából és Szerbiából, ezért a verseny kétnyelvű volt, a dolgozatokat román vagy magyar nyelven mutathatták be a diákok.
A rangos mezőnyben igen sikeresen szerepeltek iskolánk diákjai, és szinte kivétel nélkül oklevéllel térhettek haza.
EREDMÉNYEK:
Nagy Mónika (12.C.), Bors Violetta diákja a matematika szekcióban mutatott be dolgozatot.
Mailinger Dorottya (11.E.) az újraélesztés alapjait ismertette nagyon látványosan és ezzel a dolgozatával III. helyezést szerzett a biológia szekcióban. Felkészítő tanára Újvárosi Edit volt, de sok segítséget kapott volt diákunktól is, Mózes Hubától, aki jelenleg orvostanhallgató.
Bogosi Réka (11.E.) és Kovacsik Brigitta (11.C.) a polinomok és természetes számok oszthatóságát fejtegető dolgozatukkal a III. helyezést szerezték meg a matamatika szekcióban. Felkészítő tanáruk Báthori Éva volt.
Szabó Zsolt (12.C.) a rakétákról és rakétahajtóanyagokról szóló dolgozatával a II. díjat nyerte el fizika szekcióban. Felkészítő tanárai Takács Péter és Bogdán Károly voltak.
Szabó Zoltán (12.C.) a gitárhangolóról írt II. helyezést érő dolgozatot. Felkészítő tanárai: Kotró László Lehel és Bogdán Károly voltak.
Magyari Dorottya és Rittner Timea (9.E.) a legfiatalabb versenyzők közé tartoztak, ennek ellenére I. díjat szereztek a biológi aszekcióban dolgozatukkal, mely a szennyezőanyagok átokhínárra kifejtett hatásának vizsgálatán alapult. Felkészítő tanáruk Puskás Ágnes volt.
Gratulálunk a versenyzőknek a szép eredményekért, és köszönet a szalontai szervezőknek a jól átgondolt, gördülékenyen lebonyolított versenyért.

Puskás Ágnes


Nemzetközi Természettudományos Diákkonferencián
">Sikeres szereplés a Szalontán megrendezett
</span><br/><span class=Nemzetközi Természettudományos Diákkonferencián
" src="letolt.php?p2=0&id=1886" />

Nemzetközi Természettudományos Diákkonferencián
">Sikeres szereplés a Szalontán megrendezett
</span><br/><span class=Nemzetközi Természettudományos Diákkonferencián
" src="letolt.php?p2=0&id=1887" />

Nemzetközi Természettudományos Diákkonferencián
">Sikeres szereplés a Szalontán megrendezett
</span><br/><span class=Nemzetközi Természettudományos Diákkonferencián
" src="letolt.php?p2=0&id=1888" />



 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional