Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo EURÓPA NAP AZ ADYBAN


2010. május 08.Iskolánk dísztermében a történelem katedra tanárai vetélkedőt szerveztek a megye VII.. és VIII. osztályos tanulói számára Európa Nap címmel. A vetélkedőn a házigazda csapatok mellett részt vettek a bihardiószegi, mezőtelegdi, a nagyváradi Nicolae Bălcescu és George Coşbuc általános iskolák tanulói.

A versenyzőket Fleisz Judit aligazgató köszöntötte, kiemelve május 9-e jelentőségét. A verseny során a diákok változatos feladatokat oldottak meg az Európai Unió történetével, bővítésével, intézményeivel és országaival kapcsolatban, melyek során a polgári műveltség, a történelem és a földrajz területén eddig megszerzett ismereteiket használták fel, s ismerkedtek az emberi és állampolgári jogokkal és azok érvényesítési lehetőségeivel is.

A feladatsorokat Apáti Tímea és Ardelean Klementina tanárnők állították össze. A verseny résztvevői gazdag könyvcsomagokat és emléklapot vehettek át a rendezőktől, valamint megtekinthették az alkalomhoz kapcsolódó plakátkiállítást
Az első helyen végzett a nagyváradi George Coşbuc Általános Iskola csapata, második helyezést ért el Ady Endre Líceum VIII.
A osztályos csapata, a harmadik helyezett pedig VII. B osztály csapata lett.
 
(c) 2019 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional