Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Legjobbak megmérettetése


2010. április 07.



A március-április rendszerint versenyek sokaságát hozza magával. Így volt ez az idén is, amikor tantárgyversenyeken, irodalmi, nyelvi, szavaló és természettudományi versenyek megyei és országos szakaszán vehettek részt diákjaink, és bizonyíthatták rátermettségüket.

Az Arany János nevével fémjelzett nagyszalontai szavalóverseny (amely immár nemzetközivé nőtte ki magát) döntőjébe 4 adys diák is bejutott: Géczi Júlia és Nagy Réka VII.-es, Kovács Dávid IX.-es és Karászi Zsuzsanna X.-es diákok. Zsuzsa második díjas lett, a többiek pedig különdíjjal térhettek haza.

A magyar tantárgyverseny országos szakaszán öten képviselték iskolánkat: Oláh Eszter hetedikes, Kiss Melinda tizedikes, Besenyei Katalin és Guba Anett tizenegyedikes és Kőrösi Tünde tizenkettedikes diákok. Oláh Eszter dicséretben részesült.
A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny országos fordulójára az ötödikes Divin Péter jutott el, aki dicsérettel tért haza, a nagyok közül az Implon József helyesírási verseny országos döntőjébe a tizedikes Jakobi Zsuzsa került be.

A Bendegúz anyanyelvi verseny megyei szakaszán Divin Péter a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott, ő az, aki a Magyarországon megtartandó kárpát-medencei döntőben is képviselni fogja iskolánkat. Boros Edina és Szerző Mónika nyolcadikos diákok második, illetve harmadik díjasok lettek, Balla Imola ötödikes kisdiák pedig dicséretben részesült.
A Margittán megrendezett “Zúg március” címet viselő történelemversenyen iskolánk csapata második díjjal és a legszebb korhű viselet díjával tért haza.

A Hevesi-Irinyi kémiaverseny kolozsvári országos döntőjébe hat adys diák is bejutott: Salánki Dániel hetedikes, Farkas-Páll Kristóf, Pelle-Barla Krisztián, Szilágyi Emese, Szilágyi Oszkár nyolcadikos és Borbély Ruben, illetve Dudás Ádám kilencedikes diákok is a legjobbak közé kerültek. Dudás Ádám kilencedikes diák képviseli majd iskolánkat a magyarországi döntőben.

És ezzel még mindig nem zárult le a versenyek sora, hiszen következik még az Országos Diákszínjátszó Fesztivál és a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Verseny, amelyeken szintén ott leszünk!


 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional