Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Kiállítás és megemlékezés Ady Endre halálának 90. évfordulóján


2009. január 27.




  Bensőséges formában emlékeztek az Ady Endre Líceum diákjai és tanárai Ady Endre halálának 90. évfordulójára. Az évforduló napja, január 27-e az iskola történetének is fontos dátuma, hiszen 1990-ben ezen a napon vette fel a tanintézet a nagy költő nevét.



  Az ünnepség során a jelenlevők egyúttal megemlékeztek a Nyugat folyóirat 100. évfordulójáról is. A Nyugat kiadó 1909-től kezdve mintegy négyszáz kötetet publikált. Ennek kapcsán gazdag könyvkiállítással készültek a szervezők, aminek a középpontjában a Nyugat folyóirat egy eredeti példánya és három Nyugat-kiadvány állt. A kiállítást számítógépes prezentáció egészítette ki.



  A megemlékezés egybeesett a IX.-esek számára évenként megrendezett szavalóverseny díjkiosztó ünnepségével. Az idén Ady és a Nyugat első nemzedéke költőinek verseiből válogathattak a versszerető diákok.



  Az ünnepséget közös koszorúzás követte. Diákok és tanárok megkoszorúzták az iskola előcsarnokában Ady Endre mellszobrát, illetve az iskola falán levő Ady-emlékplakettet, majd fejet hajtottak az Ady Endre Emlékmúzeum előtti Ady-szobor előtt, s annak talapzatára is elhelyezték a megemlékezés koszorúját.





 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional