Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo A Partiumi Ady Endre Szavalóversenyre hat megyéből 36 diák érkezett iskolánkba, 21-en a IX.-X. osztályosok közül és 15-en a


2006. november 17.

November 17-én, pénteken került sor az ünnepélyes megnyitóra, amelyen Tóth Márta igazgatónő köszöntötte a versenyzőket, majd Biró Rozália alpolgármester és Lakatos Péter is szólt a megjelentekhez, és a zsűri elnöke, Boér Ferenc kolozsvári színművész bátorította a versenyzőket, kiemelve azt, hogy milyen öröm számára Nagyváradon Adyval találkozni. A megnyitót követően a versenyzők elszavalták a kötelező és a szabadon választott verseket. A szavalatok meghallgatása után a zsűri visszavonult tanácskozni, ezalatt a versenydrukk alól feszabadult diákok lazíthattak, s a bemutatkozások során alkalmuk volt megcsillogtatni más irányú tehetségüket is, volt, aki a szavalásnál maradt és kedvenc versét osztotta meg a hallgatósággal, de olyanok is akadtak,- a debreceni versenyzők - akik igazi musical-hangulatot teremtettek a Képzelt riport... egy-egy dalának élményszámba menő előadásával.
Másnap, szombaton került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra. A IX-X. osztályosok korcsoportjában első helyezett lett a nagybányai Moldován Blanka, II. helyezést ért el a debreceni Rácsai Anikó, III. pedig a szatmárnémeti Mogdás Edgár lett. A XI-XII. osztályosok között első lett a debreceni Szakács Zsuzsa, II. a zilahi Marosán Csaba László, III. pedig a szatmári Csomós Rita. Cser Boglárka és Kinde Anna az Adyból különdíjasok lettek.
A díjátadást követően Boér Ferenc Ki látott engem? című, Ady-versekből álló műsorát adta elő, majd a résztvevők városnézésre indultak, megkoszorúzták Ady Endre, József Attila és Petőfi Sándor szobrát, illetve ellátogattak a Kanonok sorra és a Bazilikába is.
 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional