Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Antidrog-akció a menedékházban - November első hétvégéjén a derecskei I. Rákóczi György Gimnázium diákjaival és tanár


2006. november 04.

A kétnapos akció keretén belül több tevékenység is zajlott. Szombaton Rizmayer Mária (Derecske) és Domján Katalin (Nagyvárad) pszichológia tanárnő vezetésével a diákok személyiségfejlesztő- és problémamegoldó játékokat játszottak. Ezután Puskás Ágnes tartott előadást Mesterséges Mennyországok címmel. Az előadás révén a drogok történetéről, hatásáról, a drogbetegség szakaszairól hallhattak tényeket és érdekességeket a diákok.
Majd kézművesműhely következett, amelyet Czirják Enikő rajztanárnő vezetett és nagy sikernek örvendett a diákok körében. Ennek keretében a Körös-partról gyűjtött cigarettásdobozokból, energiaitalos- és sörösdobozokból plakátokat és szobrokat alkottak a diákok, akiknek többsége órákig dolgozott egy-egy alkotáson. Este kábítószer témájú filmeket néztek meg, a Trainspotting-ot és az Egy kosaras naplójá-t, amelyek nagyon tanulsagosak voltak mindenki szamara.
Másnap Závodszky Tamás vezetésével a Rozsda-szakadékhoz kirándult a csapat, térdig érő hóban, aztán egy finom ebéd után indult is hazafelé. 
(c) 2019 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional