Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Idegennyelv katedra: az első félév képekben…


2014. február 26.

A 2013-2014-es tanév az elejétől kezdve jónak igérkezett számunkra, hisz frissen, jókedvűen kezdett mindenki. Aztán jött az első siker: Horváth Gyöngyi-Kinga tanárnő tanítványa, Kósa Zsuzsanna, X.A osztályos tanuló, második díjat nyert a Budapesten megrendezésre kerülő „Ciao! Beszéljünk olaszul? 2013” olasz nyelvű kreativitási versenyen, amelyre négy másik diákunk is benevezett.

A Zsuzsa által kapott oklevél,
a nyertes,
és a nyeremény.

Október végén az összes gimnáziumi osztály közösen ünnepelte meg a Halloweent, amit ezúttal a VIII. A osztály és osztályfőnöke szervezett. A gyerekek beöltöztek, jelmezversenyen vettek részt, énekeltek, mókáztak, buliztak, nagyszerű volt a hangulat.
Az V. BA VI.B és a többiek is...
November közepén a 10-12. osztályosok nemzetközileg elismert nyelvvizsga-szimuláláson vettek részt, melyet az Ady Endre Liceum idegennyelv katedrája a Bridge Language Study House-szal közösen szervezett. LCCI-t C1 és B2 nívón, valamint BME-t, C1 és B2 nívón lehetett kipróbálni. 47 diák vett részt, és szép eredmények születtek, mert három diákot kivéve mindenki átment, sőt, ketten ingyenes vizsgalehetőséget kaptak BME-re:

Később aztán a Cambridge nyelvvizsgákról is kaptunk tájékoztatót az Eurolingva cégtől, akik megígérték, támogatásban fogunk részesülni, ha vizsgázni akarunk.

Az angol katedra is bekapcsolódott azokba a tevékenységekbe,melyeket az iskola szervezett diákjai számára. Így a december 6-i Mikulás-ünnepségbe is, mely minden évben az erre vállalkozó V-VIII-os osztályfőnökök közreműködésével valósul meg. Minden gimnáziumi osztály jelen volt a délelőtti ünnepségen,és volt olyan is, aki délután osztályszinten folytatta, például a VIII.B, akik műsort szerveztek.
December 12-én volt az V-es és a IX-es szülők számára szervezett Nyílt nap, melynek tiszteletére díszbe borult az iskola minden sarka. Ez alkalomból az angol katedra is kidíszítette a saját "falát" a tanáriban a diákok által szerzett diplomákkal:
Készültek poszterek is különböző tevékenységekről: a nyári angoltáborról, a szimulálásról és a Halloweenről, melyek a nyelvlabor folyosójára kerültek,akárcsak a diákok által készített poszterek, melyeket a Holland cserediák-kapcsolat ihletett:
Karácsony tiszteletére több tevékenységet is szerveztünk. December 17-én a IX-XII.-esek részt vehettek A legszebb Karácsonyom című angol nyelvű monológversenyen.Az igazgatóság jóvoltából a nyertesek finom csokit és szép angol könyveket, a szervező jóvoltából pedig szép diplomákat kaptak:Az igazság az, hogy csak nyertesek voltak...Már hagyománnyá vált, hogy majdnem minden nyelvtanárnő kéri a diákokat, készítsenek karácsonyi posztereket, melyekkel az iskola kopott falait is ünnepélyessé lehet varázsolni...

A két ötödik osztálynak szép műsort tanított be a két tanárnő, mellyel nagy örömet szereztek az iskola legfiatalabb diákjai szüleinek.

21,22

Januárban megszerveztük a VII - VIII.- osok angol olimpiájának iskolai szakaszát, és nagy örömünkre 12 diák továbbjutott a helyi szakaszra.
Az első félévet a nagyváradi Ady Endre Líceum és a sassenheimi Rijnlands Lyceum nemzetközi partnerkapcsolatával zártuk, mely az idén január 25. és február 1. között zajlott, és melynek 15-15 magyar, illetve holland diákrésztvevője volt. Koncz Brigitta és Pallai Márta szervező tanárnők változatos, gazdag programot készítettek elő a cserediák-kapcsolat egy hetére: volt családi nap a szülőkkel:Tanulmányi kirándulás Aranyosra, ahol magyar estet,

másnap pedig holland estet tartottunk.

Volt táncház élő zenével és a Konrád Tamás hozzáértő vezetésével,Volt bowlingozás,És végül, de nem utolsó sorban nagyon kemény munka is volt, olyan projektek, melyek során a két ország fiataljai sok mindent megtudhattak egymás szokásairól, kultúrájáról, értékeiről.
Sikeres együttműködés volt, így nem maradhatott el a méltó ünneplés sem:
Ezúton is mindenkinek köszönetet mondunk, aki valamilyen módon besegített abba, hogy ez a hét ilyen csodálatos élményekkel gazdagítson diákot és tanárt egyaránt.

 
(c) 2019 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional