Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Nagy sikerű bál az Ady Endre Líceumban


2013. február 01.

Immár tizenharmadik alkalommal szervezték meg az elmaradhatatlan Szülői bált a nagyváradi Ady Endre Líceumban. A jótékonysági bál ezúttal is az iskola vezetősége és diákjai, a szülőbizottság és az Alma Mater Alapítvány közös szervezésében valósult meg.


Jókedv, zene és tánc töltötte meg az Ady líceum dísztermét az elmúlt szombat este. A másnap hajnalig tartó jótékonysági bálra idén is sok szülő és pedagógus érkezett. Kiss Csaba színművész, az est műsorvezetője köszöntötte a szülőket és tanárokat, majd kiemelte, hogy az elmúlt évek során a bál valóságos társadalmi eseménnyé nőtte ki magát, amelyet évről évre sokan várnak.

Az igényesen összeállított színes és gazdag műsor kevéssel nyolc után kezdődött, Forgács Zsombor, egykori adys diák vezette néptánccsoport előadásával. Az iskola diákjaiból és a Nagyvárad Táncegyüttes tagjaiból álló tánccsoport mezőségi tánccal lépett fel.

Köszöntő

A néptancélősadást követően Tóth Márta, az iskola igazgatónője tartotta meg ünnepi köszöntőjét, melyben örömét fejezte ki, hogy annak ellenére, hogy a városban azon az estén még két bál volt, ilyen sokan gyűltek össze. „Szívből örülök, hogy Nagyváradon ennyi szórakozni vágyó és adományozni akaró ember van, mert hiszem, hogy ha három helyen is kétszáz fölötti létszámmal gyűlnek össze, akkor ez azt jelzi, hogy igenis van jövőnk ebben a városban, ebben a térségben és, hogy érdemes továbbra is ilyen bálokat és rendezvényeket szervezni”. Tóth Márta beszédében megköszönte Duna József szülőbizottsági elnöknek a több éves szervezői munkát. Elmondta, hogy az egyre gyarapodó reprezentatív szülőbizottság azt mutatja, hogy van bennük lélek, önzetlenség és szeretet egymás, és az iskola iránt. „Ez a szeretet mozgatta a szülőbizottság tagjain túl mindazokat a pedagógusokat, és diákokat, akik erre a rendezvényre készültek. Örülök, és megköszönöm azt, hogy ilyen sokan érdeklődnek, hiszen ez is azt bizonyítja, hogy együvé akarunk tartozni, érezni akarjuk azt, hogy közösségben sokkal inkább érezhető az az erő amely megtart bennünket itt a továbbiakban is”- tette hozzá végezetül az igazgatónő.

Műsor

Az iskola diákjai ebben a tanévben egy a Partium rádió által meghirdetett rádiósvetélkedőn vettek részt, amelyben különböző témakörökben mutattak be tízperces jeleneteket Kirkósa Enikő tanárnő irányításával. A szombati estén két ilyen vidám jelenetet adtak elő, egy humoros iskolabemutatót és az Y-faktor című jelenetet. A rádiós műsor közben a diákok gondoskodtak arról, hogy a nézőközönségnek ne csak hangjátékban de látványban is legyen részük. A jelenetek közben Fazekas Kriszta, a 2012-es Ki mit tud vetélkedő győztese énekelt. A műsort az iskola tánccsoportja fejezte be, egy ritmusos salsa-előadással, Buna Boglárka tanárnő koreografálásában. Az esemény vendégei volt a hollandiai Sassenheim-i Rijnlands Gimnázium két tanárnője, akik diákok kíséretében érkeztek, és töltenek el egy hetet az iskolában, hogy aztán a váradi diákok is ellátogassanak hozzájuk április folyamán. A műsort követően terített asztalokkal és finom falatokkal várták a résztvevőket, majd a vacsora után az iskola tánccsoportjának bécsi keringője után a hajnalig tartó tánc is kezdetét vette, a zenét a Vegas együttes szolgáltatta. Az éjszaka során több tombolahúzásra is sor került, valamint jutalmazták a szülőknek meghirdetett tortasütő verseny díjazottait is. Első helyen az V.A osztály végzett, második a VIII. A és a harmadik a XII. D osztályának tortája lett.


Nagy Noémi (erdon.ro)




Nagy sikerű bál az Ady Endre Líceumban

 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional