Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Vitázz másképp, vitázz az Adysokkal!


2016. március 16.

Iskolánk vitakörének tagjai rendhagyó körülmények között találkozhattak határon túli vitakörösökkel. Egy mostanában napirenden lévő témáról folyatott vitát a nagyváradi és a hajdúböszörményi csapat, szervezett keretek között.
A rövid ismerkedést disputa követte. A vita tételmondata a következő állítás volt, ami mellett állító és tagadó érveket igyekezett felsorakoztatni a két fél: A nő és a férfi egyenlő az európai társadalomban.
Kidolgozott beszédek, ügyes kérdések és helytálló válaszok hada sorakozott fel a téma kapcsán. Fokozódott a harcikedv, mindkét fél igyekezett a saját álláspontját igazolni. A vita végére a hangulat is remek lett, elismerhették a diákok, hogy nem is olyan könnyű helytállni egy ilyen megmérettetésben, de annál nagyobb az öröm, ami az élménnyel jár.
A vitát követően a délután egy részét is együtt tölthette a csapat: városnézéssel, várlátogatással, további személyes eszmecserékkel, ismerkedéssel. A nap végeztével pedig azzal a reménnyel válhattak el az Ady Protagorász vitakörének tagjai a hajdúböszörményi új/régi barátaiktól, hogy legközelebb a másik fél hazai pályáján mérik össze tudásukat, illetve retorikai és meggyőzőképességüket.
Tripó Debóra

Vitázz másképp, vitázz az Adysokkal!
Vitázz másképp, vitázz az Adysokkal!
Vitázz másképp, vitázz az Adysokkal!
Vitázz másképp, vitázz az Adysokkal!
Vitázz másképp, vitázz az Adysokkal!
 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional