Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Életemmel védem az életet


2016. május 12. - 2016. május 24.

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum első alkalommal vett részt az Oktatási- és a Belügyminisztérium által megrendezett Életemmel védem az életet elnevezésű polgári védelmi megmérettetésen. Iskolánkat két csapat képviselte: a VII. B osztály, akik negyedik helyezést értek el, és a X. D osztály, akik megyei elsők lettek. A diákoknak a verseny első fordulójában elméleti kérdésekre kellett válaszolniuk a polgárőrség feladataival kapcsolatosan (katasztrófahelyzetek, riasztás, menekülési útvonalak). A második fordulóban egy beteget kellett hordágyon szabályszerűen szállítani a szigorú elvárásoknak megfelelően. Az utolsó próbán a kommunikációs és tájékozódási képességeiket tették próbára: egy akadálypályán kellett áthaladni gázálarcban és bekötött szemmel úgy, hogy közben a csapat 50 méterről egy adóvevőn keresztül irányította a játékost.
Az iskolát Giczei Róbert, Juhász Dávid, Oláh Bertalan, Sebestyén Dávid, Szabó Edmond, Szabó Ádám, Szabó Benjámin és Szász Csongor képviselték. A csapatokat Ambrus L. Attila tanár irányította.
Iskolánk csapata számára rendkívül hasznosnak bizonyult ez a verseny, mivel rengeteg új elméleti és gyakorlati tapasztalathoz jutottak a diákok az elsősegélynyújtással és a katasztrófák áldozatainak kimenekítésével kapcsolatban. Jövőre újra részt veszünk ezen a rendkívül izgalmas, jó hangulatú és hasznos versenyen!

Életemmel védem az életet
Életemmel védem az életet
Életemmel védem az életet
Életemmel védem az életet
Életemmel védem az életet


 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional