Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Tájfutó-bajnokság, Ploiesti


2012. szeptember 08.





Szeptember 8-án Magyarország Rövidtávú Országos Bajnokságán vettünk részt, melyet a zánkai Új Nemzedék Központban (az egykori úttörővárosban) rendeztek meg. A terület nagysága megengedte, hogy a selejtező és a döntő teljesen különböző területen legyen. A délelőtti selejtező pályái változatos részeken haladtak, a gazdag növényzetű nyílt területtől az egészen egyszerű közlekedési parkig minden előfordult. A fináléban egy borókás-bokros rész jelentett változatosságot a különféle méretű és alakú üdülőházak mellett.



A délelőtti selejtezőn és délutáni döntőn több mint 1000 sportoló indult. Csapatunk tagjai a következő eredményeket érték el: F14 kategóriában (81 résztvevő) Divin Péter 5., Dézsi Tamás 47., F16 kategóriában (50 résztvevő) Balog Dávid 39., Ferenczi Márk 49., míg a felnőtt korosztályokban: N20 kategóriában (13 résztvevő) Csíki Katalin 9., F21 kategóriában (67 résztvevő) Ababi Balázs 49., F40 kategóriában (46 résztvevő) Divin György 19., Nyílt kategóriában (65 résztvevő) Dézsi László 31. lett



Másnap, szeptember 9-én, Magyarország Pontbegyűjtő Országos Csapatbajnokságán vettünk részt. Ezt a versenyt a Zánkához közeli Uzsa helység melletti Kecskevár nevű területen rendezték meg. Ezen a versenyen több mint 300 csapat vett részt. Egyesületünk N20 kategóriájú csapata, amelyiknek Csíki Katalin is tagja volt, győzelmet aratott, míg az F16 kategóriában a Balog Dávid - Dézsi Tamás - Ferenczi Márk összeállítású csapat a 8. helyen végzett.



A beszámolót Divin Péter írta






2012. aug.30-szept.2 között zajlott az ifi és felnőtt Tájfutó Országos Bajnokság Jászvásáron (Iasiban) és környékén. A versenyen kb. 250 sportoló indult, köztük a Nagyváradi Ady Líceum sportolói is.



A megmérettetés négy napján sprintben, középtávon, normáltávon és váltóversenyen mérték össze a tudásukat a versenyzők.



Elsõ nap a város egyik parkjában rendezték meg a sprintversenyt, második nap a középtávot, harmadik nap pedig a normáltávot bonyolították le a Jászvárostól nem messze levő erdőkben, majd negyedik nap a váltót rendezték meg ugyancsak ezen kornyéken.
A sprintversenyen Székely Norbert ért el jó eredményt, 4.helyezett lett. További eredmények:*M14* Divin Péter 6.hely, Dézsi Tamás 7.hely. ,*M18* Balog Dávid 9 hely, Tarr Zsombor 12 hely ,Takács Gergő 16 hely.



A középtáv és normáltáv versenyeken Divin Péter győzött, míg Dézsi Tamás 4., Székely Norbert pedig 5. lett.



A váltóbajnokságon a nagyváradi *M14-es* váltó (Székely Norbert, Dézsi Tamás, Divin Péter) szoros küzdelemben 1 másodperccel maga mögé utasította a marosvásárhelyi váltó csapatot, így megszerezték az Országos Bajnoki címet a váltóban, továbbá 4. helyet szerzett a Tarr Zsombor,Takács Gergő és Balog Dávid alkotta *M18-as* váltó.



A beszámolót Dézsi Tamás írta






Szeptember 5- 9 között került megrendezésre a Délkelet-európai tájfutó-bajnokság (SEEOC) Burszában (Törökország). Első nap a bemelegítő futások voltak, ezeken nem volt kötelező részt venni. Második nap volt a városi, vagy sprintverseny, harmadik nap a hosszútáv, negyedik nap a középtáv, és utolsó nap a váltó.


A délkelet- európai országok, Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Albánia, Macedónia, Bulgária, Görögország, Törökország, Ciprus, Izrael, Ukrajna, Moldova és Románia tájfutó válogatottjai versenyeztek. A román válogatott a férfi 16, 18, 20, 21(elit), és lány 16,18,20,21 kategóriákban versenyzett.


Én a férfi 18-as kategóriában futottam.


Az öt napos versenyen elég változatosan teljesítettem. Az első három nap nem sikerült olyan jól, hogy én kerüljek be a fiú 18-as (három tagú) váltóba, így utolsó nap egyénileg futottam a SEEOC kísérő versenyén, a Bursa Openen, ahol sikerült első helyet szereznem, így összesítésben második helyen zártam, és ezüstérmet kaptam.


A beszámolót: Takács Gergő írta








Tájfutó-bajnokság, PloiestiTájfutó-bajnokság, Ploiesti

 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional