Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Szabadság születik…


2012. március 15.






Címmel az Ady Endre Líceum X és XI-es tanulói Fleisz Judit tanárnő vezetésével ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról , nemzeti ünnepünkről az iskola dísztermében.

A zenés-verses összeállításban felelevenítették a 12 pont, a Nemzeti dal születését, a márciusi ifjak lelkesedését Petőfi Sándor, Vajda János, Vörösmarty Mihály, Czuczor Gergely, Juhász Gyula verseivel. A forradalmi hangulatot Kossuth Lajos toborzó beszéde valamint az iskola néptáncosainak előadása fokozta.

Az ünnepség a Himnusz eléneklésével ért véget. Az ünneplő egybegyűltekhez Tóth Márta igazgatónő szólott kihangsúlyozva, hogy március 15-ke az egész magyar nemzet ünnepe melyet méltóképpen kell közösen megünnepelnünk.


Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…Szabadság születik…

 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional