Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Egy óriási tábor, amit nem szabad kihagyni!


2012. február 03.



14 és 18 év között vagy? Szeretsz kirándulni, ismerkedni? Büszke vagy arra, hogy magyar vagy? Ne habozz! Jelentkezz a Rákóczi táborba! Ez egy két hetes tábor Magyarország területén, ahol lehetőséged van szórakozva tanulni történelmedről, magyarságodról, és megismerni akár életre szóló új barátokat nem csak Erdélyből, hanem Kárpátaljáról, Délvidékről és Felvidékről is. Nem túlzás ha azt mondom, hogy életed tábora lehet. Megmutathatod miben vagy a legjobb, és teljesen ingyen olyan helyekre is eljuthatsz egy álom csapattal, amelyekről nem is álmodtál. És még a tábor tevékenységeiről szó sem esett. Millió csapatépítő tevékenység, abba nem maradó nevetés, éneklés, kaland és rádöbbenés, hogy milyen csodálatos dolog is magyarnak lenni! Ez a Rákóczi Magyarországismereti Mozgótábor!

Hogyan lehet jelentkezni?

El kell küldenetek:

· önéletrajzot (családi körülmények ismertetése; eddigi tanulmányok, iskolák; - vallási kapcsolatok - érdeklődési körök, szakkörök, önképzőkörök, versenyek és azon elért helyezések; közösségi feladatok;)

· tanár (osztályfőnök esetleg igazgató) és egyházi ajánlását

· nyilatkozatot arról, hogy még nem vettetek részt Magyarságismereti Mozgótáborban.

- egy pályázatot az alábbiak közül (kidolgozandó az egyik, max. 3 oldal terjedelemben - géppel vagy kézzel írva):

1. Kastélyok, kúriák környezetemben - múlt jelen és jövő (eredeti elképzelések régi épületek megmentésére és felhasználására)

2. Idén ünnepeljük Kodály Zoltán születésének 130. évfordulóját. Mennyire tartod fontosnak népi hagyományaink (népzene, néprajz, népdal, népmese) ápolását a 21. században, és konkrétan mit tudnál tenni ennek érdekében.

3. A szóbeli történelem fontossága és megőrzése. Milyen aktív módszerekkel tudnánk biztosítani az idősebb generáció elsőfokú tapasztalatainak megőrzését. Interjú egy környezetemben élő idős személlyel, aki átélt komoly történelmi időket. Pl: II. világháború borzalmai, Don kanyar, Malenkij robota, Holocaust, Megtorlások a háború végén, 1956. a mi régiónkban, stb.

4. Mit jelent számomra a nemzethez és mit az államhoz tartozás? Vagy: Papíron is magyar lettem - gondolataim a kettős állampolgárságról

5. Magyar Nagyasszonyok üzenete - személyes jellegű bemutató írás valamelyik magyar nagyasszonyról.

6. Szűkebb hazám nemzetiségi térképének változása. Okok, lehetőségek, kihívások
Akik megnyerik a pályázatot, részt vehetnek a Magyarságismereti Mozgótáborban melynek a részvétel költségeit az Alapítvány fedezi.

Határidő: 2012.03.30.
Cím: Demeter Ágota-Dorottya , 540437 Targu Mures , Str. Lalelelor nr. 17. vagy e-mail: erdelyirakoczisok@yahoo.com


Ha bármilyen kérdésed van, keress engem is (Boros Edina) nyugodtan a X.A.-ban!

Egyet ne felejtsetek, tapasztalatból mondom, nem mindennapi tábor nem mindennapi lehetőségekkel és nem mindennapi emberekkel. Nem érdemes kihagyni, eddig többszázan vettek részt a táborban, és senki soha nem bánta meg! Ott a helyed!

Boros Edina






 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional