Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Rákóczisok találkozója Szovátán


2011. november 25.





Szovátán második alkalommal került megrendezésre a Rákóczi Szövetség Erdélyben működő helyi és ifjúsági szervezeteinek találkozója 2011. november 25-27. között a Teleki Oktatási Központban. A rendezvényre az iskolánkban működő Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezete is meghívást kapott így két vezetőségi tag Ádám Fanni (XI B) és Erdei Kristóf (XIB), Apáti Tímea tanárnő kíséretében Szovátára utazhatott. A találkozón 25 helyi és ifjúsági szervezet képviseletében 86 személy vett részt. A rendezvény fő célja volt, hogy a megnövekedett számú szervezetek vezetői és tagjai megismerjék egymást, illetve szorosabb együttműködést tudjanak kialakítani.

A találkozó november 25-én, péntek délután vette kezdetét, Benedek Zsolt a szervezők nevében (a kolozsvári, a csíkszeredai és a marosvásárhelyi helyi szervezetek) köszöntötte az egybegyűlteket. A megnyitón őt követte a székelyudvarhelyi helyi szervezet elnökének, Hegyi Sándor református tiszteletes rövid fohásza, majd Csáky Csongor a Szövetség főtitkára köszöntötte a központ nevében a résztvevőket. Este a vacsorát követően a középiskolás résztvevők számára zenés ismerkedési estre került sor, a felnőttek részére pedig Seprődi József dicsőszentmártoni borász tartott borkóstolót.

Másnap délelőtt az első előadó Vass Levente, marosvásárhelyi orvos, a Studium Alapítvány alapítója volt, aki a civilszerveztek fontosságáról, az erdélyi magyarság helyben való boldogulásáról beszélt. A délelőtt második előadója Portik Miklós kommunikációs szakember volt, aki a civilszervezetek és a média kapcsolatáról, az abban rejlő lehetőségekről tartotta előadását. Az ebédet követően Ugron Gáspár Gábor, a Rákóczi Szövetség alelnöke és Csáky Csongor főtitkár tartott előadást, a Szövetség céljairól, programjairól. A délután további részében az egye szervezetek képviselői mutatkoztak be, illetve mutatták be szervezetük tevékenységét. A középiskolás résztvevők ez alatt külön foglalkozás keretében az ismerkedést szolgáló játékos feladatokat készítettek el. Este Ambrus Sándor, a Bethlen Gábor Alap jogi igazgatója tartott előadást az alap működéséről és pályázatairól.

A találkozó utolsó napjának délelőttjén kerekasztal beszélgetésre került sor a résztvevők a jövőbeni együttműködés módjairól, közös programok szervezéséről és a hatékonyabb kommunikációról beszélgettek. A hétvége hasznosan és kellemesen telt el a szervezők lelkes munkájának köszönhetően.

Rákóczisok találkozója SzovátánRákóczisok találkozója SzovátánRákóczisok találkozója SzovátánRákóczisok találkozója SzovátánRákóczisok találkozója SzovátánRákóczisok találkozója SzovátánRákóczisok találkozója Szovátán


 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional