Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Európa-nap az Adyban


2011. május 09.





2011. május 9-én, Európa napján az Ady Endre Elméleti Líceumban az idén is megrendezésre került a VII. és VIII.osztályosok vetélkedője, amelyen a diákok az Európai Unióval és annak országaival kapcsolatos feladatokat oldottak meg. Ám a csapatok előzőleg is készültek egy bemutatóval, amelyet egy általuk választott országról tartottak, és plakáttal szemléltettek.


A vetélkedő szervezésében Ardelean Klementina és Apáti Tímea tanárnők mellett részt vettek a Rákóczi Szövetség iskolai diákszervezetének képviselői is.


A jelenlévőket Fleisz Judit, az iskola aligazgatónője köszöntötte. Miközben a zsűri értékelte a feladatlapokat, Ciorba Cristian történelem szakos tanár szólt a jelenlévőkhöz, és mesélt az Európai Unió előzményeiről, így mindenki új információkkal gazdagodott.


A 4 tagú zsűri (Ardelean Klementina, Kovács Klaudia, Takács Zoltán – Gábor és Ciorba Cristian) összesített pontjai alapján a következő eredmény született: I. helyezettek lettek a Szacsvay Imre (volt George Coșbuc) Általános Iskola diákjai, a képzeletbeli dobogó II., illetve III. helyét pedig a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákjai foglalták el. De természetesen senki nem maradt jutalom nélkül, a Juhász Gyula Általános Iskola és az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai is dicséretben részesültek. Mindenki édességgel és ajándékkal térhetett haza a versenyről.


Reméljük, a következő években is megrendezésre kerül ez a vetélkedő, és legalább ennyi lelkes jelentkező mutat majd érdeklődést ebben a témában.


Boros Edina


9.A






Európa-nap az Adyban
Európa-nap az Adyban
Európa-nap az Adyban

 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional