Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Vezetőképzőn a rákóczisok


2011. március 04.



Miután 2010 decemberében megalakult iskolánkban a Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezete, idén március első hétvégéjén a szervezet elnöke és alelnöke (Ádám Fanni – X.B., és Boros Edina –IX.A.) tanári kísérettel (Apáti Tímea történelem szakos tanárnő) Budapestre utazott egy vezetkőképzőre.


A péntektől vasárnapig tartó konferencián lehetőség nyílt megismerni más magyar diákokat az egész Kárpát – medencéből. Témája az ÉRTÉK ÉS IFJÚSÁG volt. A programok színesek voltak, a nagyon sok érdekes és hasznos előadás mellett, amelyeket neves professzorok, történészek, filozófusok, politikusok, újságírók tartottak (Czakó Gábor - író, Szabó Pál Csaba - történész, Bolberitz Pál – pap-filozófus, Németh Zsolt - a külügyminisztérium államtitkára, Benkei Ildikó-újságíró stb...), nagyon sok szórakozási lehetőség volt, mint például táncház,hagyományőrző előadás megtekintése, wellness szolgáltatások kihasználása és egy komolyzenei koncert. A konferencia leginkább abban segített, hogy megtanuljanak a vezetők együttműködni, ennek érdekében a különböző szervezetek képviselői csapatban kellett megmutassák rátermettségüket, kreativitásukat, együttműködőképességüket. Egy úgynevezett fórum zárta le a programokat, melynek keretén belül lezajlott a díjkiosztás, illetve a hosszú hétvége értékelése.


Így zajlott szervezetünk első részvétele a Rákóczi Szövetség rendezvényén, amely mindenképp pozitívnak könyvelhető el, hiszen sok új dolgot tanultunk, új dolgokat ismertünk meg, barátokat szereztünk és nem utolsó sorban mi is tehettünk valamit a magyarság összetartozásáért, hiszen, bár csak egy csepp vagyunk a tengerben, csepp nélkül tenger sincs...


Boros Edina IX. A



Vezetőképzőn a rákóczisokVezetőképzőn a rákóczisokVezetőképzőn a rákóczisokVezetőképzőn a rákóczisok

 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional