Ady logo
AdyEndre Líceum Nagyvárad

Ady logo Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia


2010. november 10.



A Honismereti Szövetség immár 15. alkalommal november 2-5 között rendezte meg Tabon, a magyarországi somogymegyei kisvárosban az Országos Ifjúsági Honismereti Akadémiát melyre ez alkalommal meghívást kapott az Ady Endre Líceum diáksága is.

A házigazda a helybéli Rudnay Gyula Középiskola volt. Az Akadémia témája: Trianon hatása családom, településem vagy megyém történetére. A konferenciára a magyarországi iskolák képviselői mellett, Vajdaságból-Horgosról és Újvidékről, valamint Romániából Aradról, Kolozsvárról és Nagyváradról érkeztek fiatalok. Az Akadémia résztvevőit köszöntötte Tab város polgármestere Schmidt Jenő, valamint a somogymegyei Közgyűlés elnöke Gelencsér Attila is.

Az előadások mellett, melyett Halász Péter, a Honismereti Szövetség volt elnöke, Debreceni-Droppán Béla jelenlegi elnök, Dr. Majdán János történész tartott, elhangzottak a diákok koreferátumai melyben a kijelölt tematikát dolgozták fel.

Az Ady Endre Líceum képviseletében, Fleisz Judit aligazgató vezetésével, Tóth Ágota és Seres Ádám X-es tanulók- Nagyvárad átlalkulása Trianon után címmel tartott nagyon érdekes kiselőadást.

Az Akadémia résztvevői érdekes foglalkozásokon vettek részt, megtekintették Nagy Ferenc fafaragó kiállítását illetve Csepinszky Mária néprajzi gyűjteményét, valamint egy nagyon érdekes kirándulást tettek a Koppány völgyében, meglátogatták az andocsi ferences kolostort valamint a Mária búcsújáró helyett, Zalában pedig Zichy Mihály festőművész emlékkiállítását, sétát tettek a gyönyörű Balatonföldváron is.




">Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia
</span><br/><span class=" src="letolt.php?p2=0&id=1633" />
">Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia
</span><br/><span class=" src="letolt.php?p2=0&id=1634" />
">Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia
</span><br/><span class=" src="letolt.php?p2=0&id=1635" />

 
(c) 2024 Ady Endre Líceum Nagyvárad

Valid XHTML 1.0 Transitional